Авионски Програми - Кападокија & Анталија
Кападокија & Анталија

3HB+3UAI

 

Kападокија - Ако постои бајка за магична земја од глина, веројатно ќе изгледа како Кападокија. Регионот е во централна Турција и е познат по уникатни карпести форми во кои древните народи ги направиле своите домови и светилиштa....

 

 • 1 ден (09- 10 Октоври) Скопје-Анталија-Кападокија

Полетување од Скопје за Анталија во 02.55 ч со лет CAI 551 . Слетување во Анталија во 05.40 ч

Организиран превоз до Кападокија . Сместување во хотел. Вечера.Ноќевање.

 

 • 2.ден ( 11 Октомври) Кападокија

Појадок. Организиран разглед на Кападокија со локален водич. Слободно време за ручек. Враќање во хотел. Вечера. Ноќевање

 

 • 3.ден( 12 Октомври) Кападокија

Појадок. Организиран разглед на Кападокија со локален водич. Слободно време за ручек. Враќање во хотел.Вечера

 

 • 4.ден( 13 Октомври) Кападокија-Анталија

Појадок. Можност за организирана факултативна тура-летање со балон. После ручек поаѓање за Анталија .

Сместување во хотел. Вечера. Ноќевање.

 

 • 5.ден (14 Октомври) Анталија

Слободен ден за капење ,услуга Се вклучено! Ноќевање.

 

 • 6.ден (15 Октомври) Анталија

Слободен ден за капење,услуга Се вклучено! Ноќевање.

 

 • 7 ден(16 Октомври) Анталија-Скопје

Собите се напуштаат во 12.00 ч,багажот се остава на рецепција. Слободен ден за капење. Полетување за Скопје од Анталија со лет CAI 551 во 23.59

 

Опис на 2 целодневни разгледи во Кападокија: ЦРВЕНА ТУРА И ДОЛИНАТА НА РОЗИТЕ

 • Поаѓања од хотел во 09.30 часот. Утрото прва средба со месечевите пејзажи на Кападокија, посета на Devrent Valley.

 • Посета на Pasabag, каде што можат да се видат уникатните карпи во форма на печурки.

 • Организиран ручек во Аванос-факултативна .

 • Посета на керамичка работилница со презентација на изработка на керамички производи.

 • Попладне посета на Goreme, музеј на отворено,каде што можат да се видат остатоци од Вузантиска култура во камените цркви кои датираат од 10 до 12 век

 • Посета на Uchisar, лоциран во срцето на Кападокија ,од каде се добива комплетен видик на Гореме, долината и селата во таа околина ,од каде се прават најубави панорамски фотографии.

 • Посета на Urgup, и можност да се сретнете со семејството на познатите форми од камен мајката таткото и ќерката -официјалниот симбол на Кападокија

 • Посета на Cavusin, место каде што во минатото живееле монаси во пештери.

 • Ручек во ресторан-факултативно.

 • Посета на некој од подземните градови.

Цена од 33.310 мкд

 

Во цената се вклучени следниве услуги:

 • Повратен авионски билет чартер лет од Скопје до Анталија со (20 кг вклучен багаж)

 • Аеродромски такси

 • Организиран трансфер Анталија- Кајсери-Анталија со минибус

 • Водич за време на патувањето во Кападокија

 • Сместување во хотел со 4 * - 3 ноќи во Кајсери ,услуга полупанион

 • Сместување во хотел со 5 * -3 ноќи во Анталија ,услуга се вклучено

 • Вклучени разгледи во Кападокија со водич и вклучени влезници

 • Организиран превоз од хотел- аеродром во Анталија

Важна напомена:

 • Цените се по лице, сместување во двокреветна соба,и валидни за пријавување на мин. 15 патници.

 • Разгледите во Кападокија ќе зависат од договор и временски услови на лице место.

 • Плаќање исклучиво во денари по курс 62 мкд.

 • Плаќање при резервација 100 %,и нема можност за откажување,менување на термин или менување на имиња.

 • Важат останатите општи услови на патување

 • Програмата е лекторирана од лектор Ана Бачварска.